• Модерни поткровја во модерни времиња

Декорирање на поткровјето , без разлика колку просторот е специфичен, представува задоволсво на сите нас. Иако кај секого од нас критериумот естетика е различен, сите станари на поткровјето знаат дека постојат основни правила. Бидејќи за овие правила веќе пишувавме, денес само ќе се подсетиме:

  1. Максимално искористете го просторот, вклучувајќи ги тука косините и страните на плафонот
  2. Боите прилагодете ги со квадратурата
  3. Обликот на мебелот прилагодете го со спецификите на просториите во поткровјето.
  4. Максимално искористете ја природната светлина
  5. Во недостаток на природна, со вештачки ефекти надополнете го недостатокот на светлина
  6. Поставете греди како соработник во декорацијата, што тие всушност и се.

Освен што ги споменавме основните принципи во декорација, тука ќе ви посочиме и неколку идеи како да го декорирате поткровјето на модерен и елегантен начин и како да го истакнете својот стил и од својот дом направите оригинално место. Додека ги гледате фотографиите, сетете се на декорациите до поткровје и обрнете внимание со колку внимание е уредена секоја просторија. Полесно ќе ви биде да го визуелизирате и вашиот простор.

Уживајте!

Се надеваме дека изборот на овие модерни амбиенти во поткровје е по ваш вкус и дека уживавте во фотографиите. Јавете ни кој ентериер е ваш фаворит!

Претворете го неискористениот поткровен простор во простор за комфорен дневен престој!

или