Сакате модерен, еколошки и долготраен дом? Ќерамидите Винеам – се вистинскиот избор!

Винеам е нова генерација на целосно природна глинена ќерамида. Со векови глинените ќерамиди имаат докажана супериорност во однос на сите останати видови покриви на нашите простори.

Со врвната технологија за нанесување заштитна енгоба на површината на сувата ќерамида, со печење од над 1.000 степени, се формира цврста неделива целина. Со тоа не само што се подобрува естетскиот изглед на покривот туку и се намалува впивањето на водата, се забрзува одводот на дождот и се обезбедува докажана издржливост.

При печењето се користи исклучиво природен гас како единствено еколошко гориво без ефект на загадување на околината и на самиот производ. Совршената површина на ќерамидата изработена со оваа технологија, која е видлива и со голо око, се одликува со ненадминлива прецизност на формата и мазност на површината

Tondach Винеам – Антрацит совршено ќе се вклопи во смелите и модерни архитектонски решенија. Оваа ќерамида, освен што е убава и со модерна боја, исто така се карактеризира со перфектна издржливост.  Нејзината класична елегантност оддава естетика и стил, особено со новиот избор на црна боја. Црното е синоним за елеганција и стил, така што вашиот покрив може да биде „покрив со стил“.

Нејзината убавина не бледнее зашто енгобата има заштитно својство што ја прави ќерамидата отпорна на УВ-зрачење и на други природни влијанија. Многу лесно се вклопува во модерни градби со рафинирани или дискретни фасади, бидејќи апсолутно одговара на секој тренд.

Вашиот покрив нека биде привлечен за окото на секој минувач. Tondach Винеам – Антрацит ќе ви овозможи да имате безбеден, долготраен и убав покрив со кој ќе се гордеете.

Бидете спокојни за квалитетот – имате гаранција од 33 години. Овозможувате трајно наследство за идните генерации.

Винеам – Поглед кон иднината!

Идните генерации ќе ви бидат благодарни.

Ќерамиди Тондах од Винербергер

или

Погледнете ги и останатите совети за вашето поткровје

ИЗОЛАЦИЈА

ПРОЗОРЦИ

ГИПС

КРОВЕН ПОКРИВАЧ

Претворете го неискористениот поткровен простор во простор за комфорен дневен престој!

или