• Училишни премрежја и есенски предизвици под покривот

Сончевите зраци  скоро и да ги нема. Веќе сите лисја се паднати на земјата. Есентта е целосно присутна.

Најмладите веќе се навикнаа на училишните обврски додека постарите на ладните температури и тмурното време. Без оглед во кое годишно време сме, многу е битна  просторијата во домот што ја користат  студентите, ним им е потребна удобност и многу светлина како и свеж воздух. За да обезбедите најдобра околина за вашите деца и да одржувате здрава домашна околина, разгледајте за опцијата на просторија под покривот. Кога ќе ги ставите вистинските материјали во дизајнот, ќе обезбедите безбедност, практичност и истовремено ќе ја испровоцирате желбата на децата да го потенцираат процесот на учење.

Реконструкција на детската соба

Се надеваме дека веќе ја обезбедивте просторијата за учење на децата, доколку сеуште не сте го направиле ова треба да знаете дека е приоритет за нивната удобност при учењето.  Дизајнирајте ја просторијата така што ќе има доволно простор за најважниот мебел. Целта на мебелот е децата да се чувствуваат удобно и да не ја исполнуваат просторијата со непотребни предмети. Поставете ја масата директно до прозорецот за да обезбедите многу природна светлина и да има брз пристап до свеж воздух за да го охрабрите ученикот.

Помислете на боите пред да ја украсите просторијата на таванот. Смело измешајте различни нијанси и експериментирајте со нив. Колку е повеќе шарена детската соба, толку повеќе време детето ќе сака да помине во неа. Лесните нијанси се соодветни, бидејќи просторијата изгледа пространа и свежа. Поткровјето треба да ја испровоцира имагинацијата на вашето малечко и да го насочи кон креативни потраги. Поставете глобус или голема светска мапа на sидот, како и полици со книги и енциклопедии покрај креветот. Охрабрете ги вашите деца да го читаат и учат светот околу нив, затоа што во раните години љубопитноста и сите интереси најмногу се развиваат.

Бидете сигурни дека вашите деца ќе бидат заштитени во текот на наредните студени и дождливи месеци.

Грижете се за одржлив покрив

Веќе е сезоната на греење, дали проверивте се околу покривот?  Дали е  добро обезбеден,  оџакот исчистен, така  нема да ризикувате со итна поправка во студените месеци. Проверете ги олуците од  паднатите лисја или гранки. Колку и да  сакаме дрвја, ако тие се во близина на домот, постои опасност од кршење на нашите ќерамиди во зима. Снегот на гранките е тежок и може да предизвика многу неред на поткровјето.

Грижете се за јачината на ќерамидите. Секој е изложен на ветрови и дување, поројни дождови и снежни бури во есен и зима. За да заспиете мирно и да не се грижите за безбедноста на вашата поткровје, инвестирајте во поставување цврсти бетонски ќерамиди. Изберете материјали со издржлива површина и издржлив квалитет. Бидете сигурни дека одговара  нивната боја со вашиот надворешниот дизајн на домот.

Изолирајте го покривот од сите неповолни фактори

Структурата на покривот е изложена на голем број атмосферски влијанија, поради што е важно да се преземат мерки за квалитетна изолација во домот. Покрај целогодишната заштита, ќе добиете ниски сметки во зима и светли насмевки од целото семејство. Покривната изолација ќе спречи мувла, која покрај тоа што предизвикува лош мирис, таа е штетна и за вашето здравје. Системот од камен и стаклена волна LDS за наклон на изолацијата на покривот обезбедува сигурност и чист воздух во домот…Ако собата на вашите деца се наоѓа директно под покривот, вистинскиот избор на систем за топлинска изолација ќе го намали надворешниот шум и ќе обезбеди удобна креативна атмосфера.

Дозволете светлината да влезе во вашиот дом

Светлината и топлината во студените месеци предизвикуваат среќа и пријатност дома. Свежиот воздух крева расположение и ја зголемува продуктивноста. Дизајнот и сјајноста на еден дом може драматично да се променат кога се додава природна светлина. Инсталирањето на подвижните покривки гарантира сончеви површини и магичен изглед на домот. Дождот или снегулките во зима повеќе нема да ве мачат ако изберете прозорци со дополнителни осигурувања и изолациски квалитети. Суво, топло и удобно е под прозорците на покривот. Дури и најсилното невреме не може да го наруши  доброто расположение кога сте заштитени во вашиот дом. И најдобрата вест е дека температурата останува избалансирана во текот на денот.

Мојот тим на Моето поткровје им посакува на сите студенти среќа во понатамошниот тек на годината. Додека на нивните родители им ветува корисни совети за просториите под покривот.

или

Погледнете ги и останатите совети за вашето поткровје

ИЗОЛАЦИЈА

ПРОЗОРЦИ

ГИПС

КРОВЕН ПОКРИВАЧ

Претворете го неискористениот поткровен простор во простор за комфорен дневен престој!

или

© Сите права се задржани. Моето поткровје 2015-2021. Развиено од My Marketing