• Замена на прозорци без проблеми

„Животот не се подобрува случајно, тој станува подобар со промените“.

Доаѓа време кога прозорците стареат, обично по 25 или 30 години е совршено време да ги пензионирате, да го дадете својот простор на новата генерација. Заменувањето на старите прозорци денес е многу лесно и брзо – за само 1-3 дена.

Прозорците од поновата генерација се направени да бидат енергетски поефикасни и можат да ви служат навистина долго време. Ако сте ги купиле вашите VELUX кровни прозорци пред 2003 година и ги замениле со стандарден плус кровен прозорец, загубата на топлина ќе се намали до 60%. Што е уште поважно, кога прозорците VELUX се монтираат со термички и хидроизолациски сет BDX им се гарантира дури и 10 години.

Знаете кога вашите прозорци се зрели за замена бидејќи можете да почувствувате како дозволуваат воздухот да “протече” однадвор. Најдобро е да закажете посета од професионален мајстор и да ја направите замената за ден или два.

Повеќето инсталации може да се направат од внатрешноста на станот и не се потребни скелиња или дополнителни одобренија од локалните институции.

Постојат неколку можни решенија кога станува збор за замена на прозорци. Можно е да се замени светларникот без да се оштети внатрешната обвивка. Ако имате стар прозорец на покривот VELUX, оваа опција може да ги намали трошоците и времето за замена – не правете хаос во вашиот дом

Друга опција е да се заменат прозорците, како и внатрешната обвивка – заедно со подобра топлинска изолација, крајниот резултат ќе биде естетски попријатен. Со замена на внатрешната облога, можете да ги замените сите стари прозорци со светларници од вашите соништа. Ова решение е одлично затоа што не е важно дали новиот светларник има различна ширина или должина, замената ќе оди без проблеми.

Ако сте личност која сака да дознае повеќе за производите што ги купува или да размислува за различни решенија, можете да го испробате виртуелниот салон на VELUX – каде што ќе имате можност да видите различни решенија во секое време и каде и да сте.

Ако сакате да инсталирате дополнителни прозорци на поткровјето за да го зголемите чувството за простор и отвореност, тоа обично може да се направи одеднаш, за да можете да ја удвоите дневната светлина во вашиот дом за само еден ден.

Ако изберете да поставите VELUX прозорци со врвна контрола на наклонот на покривот, ќе добиете одличен поглед на околината и ќе има доволно простор за поставување мебел под прозорецот. За соби со повисок парапет, изберете светларници управувани од дното бидејќи рачките се поставени долу за лесно ракување. За одличен панорамски поглед, изберете ги прозорците на поткровјето што се отвораат. Можно е да се ракува со подвижниот покрив со фабрички поврзан далечински управувач.

Важно е покривот да биде водоотпорен во текот на целата инсталација и само квалификувани мајстори да ја вршат инсталацијата. Најдобро е ако им верувате на професионалците и можете да читате рецензии за нив за да бидете сигурни дека тие се најдобрите што треба да се ангажираат за проектот.

Се препорачува промената на прозорците да биде проследена со реновирање, бидејќи по замената на прозорците најдобро е да се бојадисуваат ѕидовите, а со вложено време и енергија, вреди да се направи сè одеднаш – да се создаде најубавиот дом што го заслужувате.

Различно време, различни предизвици: подгответе ги вашите прозорци за постојано променливо време! Иако светларниците ги остваруваат соништата, начинот на кој го доживувате животот во вашиот дом зависи и од додатоците што ги имаат вашите прозорци, како што се: Внатрешни и надворешни ролетни (velux.rs). Во лето тие обезбедуваат топлинска заштита, на пример, внатрешната ролетна Siesta VELUX може да ја намали топлината до 40%, додека надворешната ролетна може да го намали влезот на топлина за 93%. Од друга страна, ефикасната изолација ја задржува топлината за време на постудените сезони – обезбедува до 17% подобра изолација во зима.

Сè на сè, навистина препорачуваме да ги замените вашите прозорци во случај да не сте го направиле тоа повеќе од 25 години – тоа навистина може да направи разлика во квалитетот на внатрешната клима, удобноста и многу повеќе.

Претворете го неискористениот поткровен простор во простор за комфорен дневен престој!

или

© Сите права се задржани. Моето поткровје 2015-2023. Развиено од My Marketing