• Оптимизирајте го вградувањето

    Направивме вградувањето да биде полесно. Со комбинација на елементите А, В и С ќе добиете најдобар можен резултат и од надвор и од внатре.

Производи за вградување

За вашиот прозорец минимум треба да имате опшивка (А) за да обезбедите прицврстеност
со отпорност на временските прилики.

Изберете комплет за дополнителна надворешна изолација (В) за да добиете подобра изолација од топлина и студ и/или рамка за внатрешна облога (С) за прекрасен внатрешен завршен слој.

Систем на опшивки, отпорен на временски прилики

Вашиот нов VELUX кровен прозорец мора да биде вграден со опшивка. Нашите опшивки се прецизно изработени, така што точно одговараат на одредената големина на прозорец и овозможуваат водонепропусно заптивање меѓу VELUX кровниот прозорец и кровниот покривач.

Конструирани се така што сигурно и ефикасно ја одведуваат водата и се произведуваат во различни верзии за да одговараат на специфичните кровни покривки.

Дополнителна изолација и заштита

Оптимизирајте го вашиот нов кровен прозорец и ќе добиете енергетски ефикасно и долготрајно вградување. BDX 2000 комплетот содржи изолациска рамка B1 за дополнителна изолација меѓу рамката на прозорецот и покривот и хидроизолациски сет B3 кој обезбедува сигурна врска меѓу прозорецот и кровната покривка.

Дренажниот одвод В2 ја одведува водата која може да навлезе во слоевите на покривот далеку од прозорците.

Извонредна внатрешна завршна обработка

Користете ја нашата нова рамка за внатрешна облога за оптимална внатрешна завршна обработка. Челичната рамка за вградување С1 формира совршена структура за обликување на вашите облоги.

Дизајнот, исто така, овозможува додавање на дополнителен изолациски материјал. Содржи BBX 0000 стандардна парна брана C2 која е 100% паронепропусна и која спречува кондензација.

Ако сакате во вашето поткровје да ставите VELUX кровни прозорци

или

© Сите права се задржани. Моето поткровје 2015-2024. Развиено од My Marketing