• Прозорец со рамен покрив

VELUX ја проширува својата нова генерација на рамни покривни прозорци со производ на соларна енергија со неверојатно големи димензии! Оваа година, VELUX го прошири своето портфолио на рамни покривни прозорци со рамно и заоблено стакло кои имаат максимална површина за пропуштање на дневна светлина, овозможувајќи им на сопствениците на куќи да можат да бидат поблиску до небото. Од овој септември производите се достапни не само во фиксна или електрична, туку и во верзија на соларна енергија, која може да се вгради во секоја куќа со рамен покрив! Но, тоа не е се! Сите прозорци со рамен покрив од новата генерација сега се достапни во нови, неверојатно големи димензии: 150x100cm, 150x150cm и 200x100cm, и истите можат да ги остварат сите ваши соништа.

VELUX прозорци за рамни покриви – решение за внесување, пропуштање на дневна светлина

Големата предност на новата генерација VELUX прозорци за рамни покриви со новото рамно и заоблено покривно стакло е тоа што можете да уживате во зголемена осветленост на просторијата за дури 52%* во споредба со претходната генерација. Овој дизајн Ви овозможува вам и на вашето семејство да можете да имате прекрасен поглед на небото!

Да му посакаме добредојде на новиот член на семејството
Новововедениот прозорец со соларен погон – за кој нема потреба од жици – со претходно инсталиран сензор за дожд и споен ѕиден прекинувач, обезбедува повисоко ниво на удобност. Сопствениците на домови можат да ја искусат удобноста во затворен простор, удобноста доаѓа од дополнителната вентилација и елиминацијата на топлина без да размислуваат затоа што иако има периоди кога сонцето не сјае, батеријата сепак ќе се полни. Животот може да биде многу поудобен ако комбинираме прозорци со ролетни на соларна енергија. Производот е целосно компатибилен со VELUX App Control и VELUX ACTIVE со NETATMO.

Новата генерација на покривни прозорци наменета токму за рамни покриви е достапна во 7 големини, од 60×60 cm до 120×120 cm, но сега VELUX го прошири портфолиото со неверојатно големи прозорци во димензии 150×100 cm, 150×150 cm и 200×100 cm за уште подобар преглед!
Рамните покривни прозорци се одлично решение за наклони на покривот од 0° до 15°, лесно се монтираат благодарение на претходно издупчените дупки и интегрираните матрици за лесно подигнување. Покрај тоа, звучната изолација е одлична, дури и до 42 dB, а енергетската ефикасност е исто така подобрена благодарение на двојното или тројно ламинирано стакло.
Исклучително ниската U-вредност на заобленото стакло од 0,65 W/m²K и рамно стакло од 0,75 W/m²K – со двојно изолационо стакло – и 0,55 W/m²K и 0,60 W/m²K со тројно стакло овозможува помала потрошувачка на енергија и одлична топлинска изолација.

Со овие новитети, Velux портфолиото на прозорци за рамен покрив нуди решение за сите потреби: можете да изберете незастаклени куполи кои обезбедуваат дневна светлина без отсјај, одлична звучна изолација и за онаму каде е потребно помалку одржување, на пример за ненаселени индустриски згради, како што се магацини, гаражи, магацини или бараки. За потребите на своите домови, купувачите можат да изберат купола со застаклување, купола и основна единица со двојно застаклување како и рамни и закривени стаклени покриви за љубителите на дизајнот од високата класа. За повеќе информации за новата генерација на VELUX прозорци за рамен покрив, вклучувајќи ги и сите нивни спецификации, посетете ја www.velux.rs

* Дневна светлина во споредба со CVP/CFP 6060

Претворете го неискористениот поткровен простор во простор за комфорен дневен престој!

или